Який зв’язок між емоційною та сексуальною інтимністю?

Який зв’язок між емоційною та сексуальною інтимністю?

Існує сильний зв’язок між емоційною та сексуальною інтимністю, і обидві тісно пов’язані з довірою між партнерами, пише NexPress. Для того, щоб мати відносини, які ви дійсно бажаєте, важливо знати свої потреби в плані інтимності.

Інтимність виходить за межі сексуальних стосунків

Зазвичай люди асоціюють інтимність із сексом або фізичною близькістю, але насправді це лише частина проявів інтимності між двома людьми. Інтимність є багатогранною, і кожна людина має свою власну дефініцію цього поняття. Найкращий спосіб описати інтимність – це мислити про неї як про зв’язок. Якщо ви хочете бути інтимними з кимось, ви повинні встановити зв’язок із цією людиною.

Різні види інтимності

Існують різні види інтимності, і кожен з них є способом, за допомогою якого ми можемо зв’язатися з партнером та побудувати довіру у відносинах. Деякі з видів інтимності включають:

  • Емоційна інтимність
  • Сексуальна або фізична інтимність
  • Інтимність у кризових ситуаціях
  • Комунікаційна інтимність
  • Духовна інтимність
  • Інтелектуальна інтимність
  • Творча інтимність

Зазвичай пари зосереджуються на кількох сферах інтимності, на яких вони будують свої відносини.

Який зв'язок між емоційною та сексуальною інтимністю?
Який зв’язок між емоційною та сексуальною інтимністю?

Зв’язок між емоційною та сексуальною інтимністю

Два з найпотужніших видів інтимності – це емоційна та фізична інтимність. Емоційна інтимність – це здатність ділитися своїми почуттями. Бути емоційно інтимним з іншою людиною означає бути вразливим. Здатність ділитися своїми емоціями, поглядами та почуттями робить відносини міцнішими. Сексуальна інтимність, у свою чергу, є одночасно сексуальним та емоційним зв’язком з партнером. Сексуальна інтимність покращується, коли двоє людей можуть відкрито обговорювати свої потреби та бажання, створюючи безпечний простір, де те, що обговорюється, не буде сприйнято з критикою, а навпаки – з розумінням. Встановлено, що емоційна інтимність часто посилює сексуальну інтимність.

Партнери можуть мати різні уявлення про інтимність

Незважаючи на те, що двоє людей можуть бути у відносинах, вони можуть мати різні уявлення про те, що таке інтимність. Особистість людини та її минулі відносини значною мірою формують її уявлення про інтимність. Жоден із партнерів не помиляється, але це формує різні інтимні потреби. Коли кожен готовий задовольняти інтимні потреби іншого, це свідчить про любов та відданість.

Який зв'язок між емоційною та сексуальною інтимністю?
Який зв’язок між емоційною та сексуальною інтимністю?

Важливо знати власні потреби в емоційній та сексуальній інтимності

Ви самі повинні бути в курсі своїх потреб, щоб визначити свої власні потреби в емоційній та сексуальній інтимності. Почніть з написання своїх емоційних потреб. Подумайте, які слова та дії ви використовуєте стосовно партнера, щоб відчувати емоційний зв’язок з ним. Потім напишіть свої сексуальні потреби та бажання. Чи є щось, що можна покращити? Після цього в щирій розмові поділіться тим, що ви зрозуміли про себе. Добре, якщо ваш партнер зробить те ж саме. Не забувайте, що незалежно від потреб, які ви обговорюєте, не слід підходити до цього з відкиданням.

Зв’язок між довірою та інтимністю

Довіра (тобто відчуття безпеки з партнером, впевненість у тому, що він добре до вас ставиться, дотримується обіцянок і дбає про відносини) тісно пов’язана з інтимністю. Коли зв’язок/інтимність покращується, довіра у відносинах також покращується. Насправді, довіра та інтимність рухаються разом, тому коли в одному є спад, це негативно впливає і на інше. Коли партнери довіряють один одному, це обов’язково підвищує емоційну та сексуальну інтимність між ними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Українська буква Ґ: як вводити на Windows, MacOS, Android та iOS клавіатурі

Українська буква Ґ: як вводити на Windows, MacOS, Android та iOS клавіатурі

Літера Ґ в українському алфавіті, а також як її вводити на Windows…
Як встигати все і залишатися спокійним?

Як встигати все і залишатися спокійним?

У сучасному світі, де швидкість життя постійно зростає, все…
Тест на вагітність у чоловіка: що буде, якщо на нього попісяти, і що робити, якщо результат буде позитивним
Як відрізнити кедрові горішки від звичайних горіхів?

Як відрізнити кедрові горішки від звичайних горіхів?

Кедрові горішки мають унікальні характеристики, які дозволяють їх легко…