NexPress

Павло Дуров став батьком понад 100 дітей не будучи при цьому одруженим жодного разу

Павло Дуров, засновник Telegram, нещодавно поділився несподіваною новиною про те, що він є біологічним батьком понад 100 дітей

Павло Дуров, засновник Telegram, нещодавно поділився несподіваною новиною про те, що він є біологічним батьком понад 100 дітей, пише NexPress з посиланням на WomanEL. Ця новина стала відомою завдяки посту Дурова в соціальних мережах, де він розповів про свій досвід донорства сперми.

За словами Дурова, все почалося п’ятнадцять років тому, коли його друг звернувся з проханням допомогти йому та його дружині, які мали проблеми з фертильністю. “Він сказав, що вони з дружиною не можуть мати дітей через проблему з фертильністю і попросив мене здати сперму в клініці, щоб вони могли мати дитину”, — згадує Дуров. Спершу він сприйняв це як жарт, але швидко зрозумів, що друг був серйозний.

Після цього випадку керівник клініки, де проводилось донорство, закликав Дурова продовжити свою допомогу, зазначивши, що якісний донорський матеріал є в дефіциті. “Керівник клініки сказав мені, що ‘якісний донорський матеріал’ є в дефіциті і що мій громадянський обов’язок — анонімно допомагати іншим парам”, — пише Дуров.

Результатом цих дій стало те, що до 2024 року Павло Дуров став біологічним батьком понад 100 дітей у 12 країнах світу. Більше того, навіть після того, як він припинив донорство, його заморожена сперма досі використовується в деяких клініках для анонімного запліднення.

Павло Дуров планує зробити свої дані ДНК доступними для своїх біологічних дітей, щоб вони могли знайти один одного. Він зазначає, що хоча цей крок може нести певні ризики, він не шкодує про своє рішення стати донором. “Я не шкодую, що був донором. Нестача здорової сперми стала серйозною проблемою в усьому світі, і я пишаюся тим, що зробив свій внесок у її вирішення”, — підкреслює він.

Крім того, засновник Telegram прагне змінити ставлення до донорства сперми та заохотити більше здорових чоловіків долучитися до цього процесу. “Я також хочу допомогти зняти стигму з донорства сперми та стимулювати більше здорових чоловіків ставати донорами”, — написав Дуров, додавши, що це допоможе сім’ям, які мають труднощі із зачаттям, отримати більше можливостей.

Раніше ми писали про те, як відрізнити кровотечу від місячних.

Exit mobile version