NexPress

У США помер колишній мільйонер, який провів 38 років у в’язниці, довівши свою невинність

Кріс Махарадж, який провів 38 років у в’язниці Флориди, незважаючи на те, що суддя визнав його невинним, помер. Про це пише NexPress з посиланням на SkyNews.

Кріс Махарадж, засуджений за вбивство батька і сина у 1986 році, завжди наполягав на своїй невинності. У 2019 році суддя визнав, що він довів свою невинність.

Дружина британського громадянина, який помер у в’язниці після того, як його “неправдиво звинуватили” і засудили до смертної кари за вбивство двох людей, заявила, що вона “спустошена тим, що він помер один у тому жахливому місці”.

Кріс Махарадж, якому було 85 років, помер у тюремній лікарні “після 38 років боротьби з несправедливістю”, повідомив його адвокат Клайв Стаффорд Сміт у дописі на платформі X.

Його дружина, Маріта, розповіла Sky News: “Я пообіцяла Крісу у 1976 році, що ми будемо разом, поки смерть не розлучить нас, і я спустошена тим, що він помер один у тому жахливому місці. Я хочу, щоб його повернули до Великої Британії для поховання, бо останнє місце, де він хотів би бути, – це там, де його неправдиво звинуватили у вбивстві. Потім я присвячу весь час, який мені залишив Бог, очищенню його імені, щоб зустріти його на небесах з чистою совістю, знаючи, що я зробила для нього все можливе.”

Кріс Махарадж, який народився у Тринідаді, але переїхав до Англії у 1960 році, був визнаний винним у вбивстві батька і сина Дерріка та Дуейна Му Янг у номері готелю в Маямі.

Смертний вирок Махараджа було скасовано у 2002 році і замінено на довічне ув’язнення за допомогою кампанії групи Reprieve.

Британський громадянин завжди наполягав на своїй невинності, і в 2019 році суддя визнав, що він довів це. Однак Апеляційний суд США постановив, що доказів невинності недостатньо для його звільнення.

До свого ув’язнення Махарадж був заможною людиною, власником гоночних коней та Rolls-Royces у Великій Британії. Він приїхав до Флориди разом із дружиною, щоб придбати нерухомість для пенсії, але одного вечора під час вечері в ресторані його заарештували. Через кілька місяців його засудили за вбивство двох бізнес-партнерів.

“Коли мене визнали винним, я знепритомнів. Я просто не міг повірити, що можна бути визнаним винним у чомусь, чого не робив, — вбивстві”, — сказав він у інтерв’ю Sky News чотири роки тому.

Адвокат Махараджа, Клайв Стаффорд Сміт, розповів Sky News, що йому довелося повідомити пані Махарадж, що її чоловік помер “самотнім і одиноким”. Він додав, що вона була “унікальною дружиною”, яка “стояла поруч з Крісом протягом 38 років” і “не просто вірила, що її чоловік невинний, але знала це”. Він також зазначив, що вони обов’язково виконають її бажання і його — продовжать доводити його невинуватість у цьому злочині, якого він явно не скоював.

Кріс Махарадж стверджував, що не був у номері 1215 готелю Dupont Plaza у ніч, коли було вбито батька і сина. Його адвокат повідомив, що на момент вбивств його дружина була з ним.

Спочатку Махарадж був засуджений до смертної кари і провів 17 років у камері смертників, перш ніж його вирок було замінено на довічне ув’язнення за допомогою кампанії, до якої долучилися десятки британських політиків.

Exit mobile version