NexPress

Хумус – арабська закуска: як приготувати самостійно 3 найпопулярніших рецепти

Хумус - арабська закуска: як приготувати самостійно 3 найпопулярніших рецепти

Хумус є однією з відомих страв арабської кухні. Це корисна, смачна і проста у приготуванні закуска, пише NexPress. Подивіться рецепт хумусу.

Традиційний хумус

Хумус – це закуска, яка на вигляд нагадує кьопоолу. Для його приготування вам знадобляться кілька основних інгредієнтів: нут, кунжутний тахін, спеції. Любителі кулінарних експериментів можуть додавати інші інгредієнти на свій смак і створювати власну інтерпретацію цієї страви. Раніше хумус подавали з традиційним арабським хлібом. Сьогодні його можна подавати з чіпсами, крекерами, свіжими або запеченими овочами. Хумус добре насичує, водночас має низький вміст калорій, багатий залізом і білками. З популяризацією здорового харчування, веганства і вегетаріанства, хумус стає все популярнішим, оскільки в оригінальному рецепті відсутні продукти тваринного походження.

Рецепт традиційного хумусу

Необхідні інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Якщо нут свіжий, замочіть його у воді з вечора. Якщо консервований, просто злийте воду.
  2. Помістіть нут, тахін, часник і петрушку в миску і подрібніть за допомогою блендера.
  3. Додайте спеції і перемішайте.
  4. Охолодіть в холодильнику протягом 30 хвилин перед подачею.

Хумус з йогуртом

Якщо ви дотримуєтеся дієти, цей рецепт хумусу з йогуртом є більш відповідним через відсутність тахіну та оливкової олії.

Необхідні інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Спочатку подрібніть нут, замочений з вечора або консервований, разом з часником.
  2. Додайте йогурт, воду, лимонний сік і спеції.
  3. За бажанням можна додати чорний перець за смаком або щіпку куркуми для насиченого кольору.

Хумус з авокадо

Для любителів авокадо пропонуємо ще один простий рецепт хумусу з цим південним фруктом.

Необхідні інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Очистіть авокадо і наріжте його на шматочки.
  2. Додайте подрібнену петрушку і авокадо.
  3. Подрібніть і додайте оливкову олію та часник.
  4. За бажанням додайте чорний перець і сіль.
Exit mobile version