NexPress

Як приготувати піцу на сковороді: смачний і швидкий рецепт

Як приготувати піцу на сковороді: смачний і швидкий рецепт

Піца — улюблене блюдо для багатьох, але часом не хочеться витрачати багато часу на приготування. Про це повідомляє Nexpress.

Якщо ви хочете насолодитися смачною піцею без зайвих зусиль, спробуйте ліниву піцу на сковороді, що готується набагато швидше за традиційний варіант. Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився чудовим рецептом цієї страви, який підходить для будь-якої ситуації.

Лінива піца на сковороді

Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для тіста:

Інгредієнти для соусу:

Інгредієнти для начинки:

Процес приготування:

  1. Приготування тіста: Просіяти борошно, додати розпушувач, оливкову олію і воду. Замісити еластичне тісто, зробити з нього кулю, загорнути в харчову плівку та покласти в холодильник на 20 хвилин.
  2. Приготування соусу: Томати перебити з часником і орегано в блендері до однорідної маси.
  3. Підготовка начинки: Печериці порізати слайсами, оливки і цибулю — кільцями, томати — часточками, а моцарелу натерти на великій тертці.
  4. Формування піци: Тісто розділити на дві рівні частини і розкачати два пласти, діаметром, що відповідає вашій сковорідці (бортики не потрібні).
  5. Смаження: Розігріти сковорідку, змастити її оливковою олією та викласти перший пласт тіста. Обсмажити з одного боку 4 хвилини на середньому вогні.
  6. Покриття соусом: Зняти сковорідку з вогню, змастити тісто томатним соусом, рівномірно викласти інгредієнти начинки та посипати тертою моцарелою.
  7. Завершення приготування: Закрити кришкою і смажити на повільному вогні ще 5 хвилин, поки сир не розплавиться і не утвориться золотава скоринка.
Як приготувати піцу на сковороді: смачний і швидкий рецепт

Читайте також китайський гороскоп на жовтень 2025 року та астрологічні поради для кожного знака.

Exit mobile version