Site icon NexPress

Як варити яйця? 3 перевірені способи

Приготування яєць може здатися простим, але для того, щоб вони вийшли смачними та відповідали вашим вподобанням, слід дотримуватися кількох кроків, пише NexPress. У цьому керівництві ми розглянемо, як варити яйця, щоб вони виходили всмятку, в мішечок і вкруту.

Яйця всмятку

  1. Підготовка: Візьміть яйця і ретельно промийте їх під проточною водою.
  2. Кип’ятіння води: Наповніть каструлю водою так, щоб вона покривала яйця на кілька сантиметрів. Доведіть воду до кипіння.
  3. Занурення яєць: Обережно опустіть яйця в киплячу воду за допомогою ложки.
  4. Час варіння: Варіть яйця 4-5 хвилин залежно від бажаного ступеня готовності. Чим менше варите, тим рідкішим залишиться жовток.
  5. Охолодження: Перекладіть яйця в миску з холодною водою або під холодну проточну воду на кілька хвилин, щоб зупинити процес приготування.

Яйця в мішечок

  1. Підготовка: Промийте яйця.
  2. Кип’ятіння води: Наповніть каструлю водою і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до помірного кипіння.
  3. Занурення яєць: Обережно опустіть яйця у воду.
  4. Час варіння: Варіть яйця 6-7 хвилин. Білок буде твердим, а жовток залишиться м’яким.
  5. Охолодження: Перекладіть яйця в холодну воду на кілька хвилин.

Яйця вкруту

  1. Підготовка: Промийте яйця.
  2. Кип’ятіння води: Наповніть каструлю водою і доведіть до кипіння.
  3. Занурення яєць: Обережно опустіть яйця в киплячу воду.
  4. Час варіння: Варіть яйця 10-12 хвилин.
  5. Охолодження: Перекладіть яйця в холодну воду на кілька хвилин.

Поради для ідеальних яєць

Незалежно від того, як ви віддаєте перевагу готувати яйця, дотримання цих простих кроків допоможе вам кожного разу отримувати ідеальний результат.

А ви знаєте як відрізнити варене яйце від сирого в домашніх умовах?

Exit mobile version