Site icon NexPress

Що потрібно знати перед поїздкою до Дубая?

Відвідування Дубая — це можливість зануритися в іншу культуру та релігію. Це місто, яке варто дослідити перед поїздкою, щоб ваше перебування було дійсно чудовим, пише NexPress. Ось що вам потрібно знати перед відвідуванням цього унікального місця.

Відвідування Дубая з обмеженим бюджетом

Хоча Дубай відомий як один із найбільш розкішних міст у світі, вам не обов’язково бути мільйонером, щоб його відвідати. Ви можете зупинитися в одній з мережевих готелів, таких як Hilton Garden Inn, скористатися таксі або метро, які є досить доступними, та скуштувати смачні страви з усього світу, гуляючи вулицями Дейри. Відвідайте місцеві ринки, такі як Deira або Dubai Creek, і не забудьте торгуватися.

Одягайтеся скромно

Об’єднані Арабські Емірати є мусульманською нацією, тому варто враховувати вимоги до одягу на публічних місцях і дотримуватися дрес-коду при відвідуванні мечетей. Хоча вас не заарештують за порушення цих правил, важливо виявляти повагу до місцевої культури. Рекомендується прикривати плечі та уникати носіння коротких шортів або спідниць.

Найкращий час для відвідування Дубая

У Дубаї є лише два сезони: гарячий і дуже гарячий. Влітку температура може досягати 45 градусів і вище, що робить період з листопада по березень найкращим часом для відвідування. У цей час місто радує яскравим синім небом і найкращою погодою для пляжного відпочинку. Проте, підготуйтеся до великої кількості туристів, особливо на білосніжному пляжі Джумейра Біч.

Найвища будівля у світі

Не можна відвідати Дубай, не побачивши Бурдж Халіфа — найвищу будівлю у світі, висотою 828 метрів і з більш ніж 160 поверхами. Вона також тримає рекорди за найвищу окремо стоячу структуру, найвищий поверх з житловими приміщеннями та найвищу оглядову платформу у світі.

Пустельні пригоди

Дубай відомий як місто в пустелі, тому для любителів пригод рекомендується спробувати пустельне сафарі. Серед інших активностей — катання на піщаних дошках по дюнах, схоже на сноуборд, або ночівля в пустелі в розкішному курорті Al Maha Desert Resort & Spa в наметах-віллах.

Екзотичні страви

У Дубаї можна покататися на верблюді, а також спробувати верблюже м’ясо, яке є частиною багатьох традиційних страв ОАЕ. Тут також представлено змішання арабської та східноазіатської кухонь, тому ви можете насолодитися індійськими, корейськими, арабськими, тайськими та іншими екзотичними стравами. Не пропустіть можливість скуштувати автентичну шаурму, приготовану з тонко нарізаного курячого, бараниного або яловичого м’яса в м’якій плоскій пітці з овочами, цибулею та смачним пряним соусом.

Тематичні парки

Дубай також відомий своїми тематичними парками, серед яких:

Обережність з фотографіями

Будьте обережні, роблячи фотографії в Дубаї. Зйомка місцевих жителів, особливо жінок, без їх дозволу вважається незаконною і може призвести до арешту або штрафу. Уникайте також фотографування урядових будівель, президентського палацу, метро та аеропорту. Однак можна фотографувати вражаючу Велику мечеть, знакові будівлі та величезні зелені сади Дубая.

Exit mobile version