NexPress

Як довше зберегти оббивку меблів?

Як довше зберегти оббивку меблів?

Оббиті меблі створюють затишну та водночас розкішну атмосферу в інтер’єрі вашого дому, але вони вимагають спеціального догляду, щоб зберігати свій привабливий вигляд протягом тривалого часу, пише NexPress. Ось декілька корисних порад, як доглядати за оббивкою меблів.

Регулярне очищення пилососом

Пилососити оббиті меблі щонайменше раз на тиждень допоможе видалити пил та бруд, які можуть пошкоджувати тканину. Пил може вбиратися в тканини, через що меблі можуть почати пахнути та виглядати темнішими та забрудненими. Якщо у вас є пилосос з функцією вологого очищення, прати оббиті меблі рекомендується щонайменше двічі на рік.

Захист від прямого сонячного світла

Сонячні промені можуть вицвітати кольори тканини та робити її крихкою, що може призвести до швидкого розриву або потріскування. Розмістіть меблі так, щоб вони не були під прямим сонячним промінням, або використовуйте штори та жалюзі для захисту.

Використання підкладок та покривал

Використовуйте підкладки та покривала на меблях, особливо якщо у вас є діти або домашні улюбленці. Наприклад, подушки для стільців не тільки захищають сидіння, але й можуть виглядати стильно. Те саме стосується покриття диванів ковдрами чи накидками, які можуть додати стильного вигляду.

Негайне видалення плям

Якщо з’являється пляма, її слід одразу ж очистити відповідним засобом залежно від типу оббивки. Це допоможе запобігти зміні кольору або перетворенню плями на постійну, яку буде важко видалити навіть за допомогою пилососа.

Використання захисних засобів

Застосування захисних спреїв та покриттів може допомогти відштовхувати воду та бруд, захищаючи оббивку від плям. Якщо у вас меблі з оббивкою з шкіри, використовуйте спеціальні засоби для догляду за шкірою, які допоможуть зберегти її чистою, свіжою та еластичною.

Уникайте звички їсти на дивані

Незважаючи на спроби не забруднювати меблі, мікроскопічні частинки їжі можуть потрапляти в тканини дивана, що з часом призводить до неприємного запаху чи появи плям. Або використовуйте покривала для дивану, або взагалі уникайте їжі на дивані, якщо хочете зберегти його чистим і привабливим.

Раніше, ми писали скільки кроків на день потрібно робити, щоб схуднути.

Exit mobile version