Велика панда на порозі 19-річчя вперше стала мамою: двійнята в Ocean Park

Велика панда на порозі 19-річчя вперше стала мамою: двійнята в Ocean Park

Після понад десяти років спроб успішно спаритися велика панда нарешті народила двійню, ставши найстаршою серед відомих панд, які вперше стали матір’ю, пише NexPress з посиланням на Ocean Park.

Ying Ying, так звати панду, привела на світ своїх дитинчат рано вранці у четвер, напередодні свого 19-го дня народження, що в людському віці відповідає 57 рокам, як повідомили представники океанаріуму Ocean Park у Гонконгу.

Новонароджений малюк – рожевий, розміром з долоню в Ocean Park.

Малята, самочка вагою 122 грами (4,2 унції) та самець вагою 112 грамів (майже 4 унції), з’явилися на світ після багаторічних невдалих спроб Ying Ying спаритися з її партнером Le Le, яких подарував китайський уряд Гонконгу в 2007 році.

«Це рідкісна подія, особливо враховуючи, що Ying Ying є найстаршою пандою, яка вперше успішно народила», – сказав Пауло Понг, голова Ocean Park, у своїй заяві.

Великі панди Ying Ying та Le Le були подаровані Ocean Park Гонконгу китайським урядом у 2007 році. Але побачити малюків відвідувачі зможуть не скоро, оскільки новонароджені отримують цілодобовий інтенсивний догляд.

«Обидва малюки наразі дуже крихкі та потребують часу для стабілізації, особливо самочка, у якої після народження нижча температура тіла, слабший плач і менший апетит», – зазначили в парку.

Ying Ying вже переживала декілька викиднів, і її п’ятимісячна вагітність теж не була легкою, додали у зоопарку.

«Відомо, що великим пандям дуже складно розмножуватися, особливо з віком», – йдеться в заяві. «Як мати вперше, Ying Ying була помітно нервовою протягом усього процесу. Вона більшість часу лежала на землі та крутилася».

Сан-Дієго зоопарк поділився першими фото нового великого панди Сін Бао. Стаття пов’язана
Нові великі панди Сан-Дієго дебютують перед публікою
Великі панди мають лише один період фертильності протягом року, що триває від одного до трьох днів. Їхня схильність до життя на самоті в природному середовищі значно ускладнює процес спарювання.

У Пекіні, батьківщині великих панд, вже десятиліттями працюють над збільшенням популяції цих знакових ведмедів, створюючи величезні заповідники в гірських районах для їх захисту від зникнення.

Розмноження великих панд у неволі є надзвичайно складним, проте після тривалого зменшення чисельності їх кількість у дикій природі останніми роками почала зростати.

У 2017 році Міжнародний союз охорони природи (МСОП) змінив статус виду з «вимираючого» на «вразливий», оскільки їх популяція за попередні десять років зросла майже на 17%.

На сьогодні в дикій природі залишилося близько 1800 панд, переважно в гірських районах провінції Сичуань, на заході Китаю. Близько 600 панд утримуються в неволі, а Китай надає деяких з них в оренду близько 20 країнам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Українська буква Ґ: як вводити на Windows, MacOS, Android та iOS клавіатурі

Українська буква Ґ: як вводити на Windows, MacOS, Android та iOS клавіатурі

Літера Ґ в українському алфавіті, а також як її вводити на Windows…
Як встигати все і залишатися спокійним?

Як встигати все і залишатися спокійним?

У сучасному світі, де швидкість життя постійно зростає, все…
Тест на вагітність у чоловіка: що буде, якщо на нього попісяти, і що робити, якщо результат буде позитивним
Як відрізнити кедрові горішки від звичайних горіхів?

Як відрізнити кедрові горішки від звичайних горіхів?

Кедрові горішки мають унікальні характеристики, які дозволяють їх легко…