Картопля є ідеальним гарніром до майже будь-якої страви. Тому сайт NexPress зібрав для вас 3 легкі та смачні рецепти гарніру з картоплі. Ознайомтесь із ними.
Печена картопля з діжонською гірчицею
Необхідні інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 3-4 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. діжонської гірчиці
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. чорного перцю
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 220 градусів і підготуйте деко з папером для випічки.
- Наріжте картоплю великими кубиками та змішайте з усіма іншими інгредієнтами у мисці.
- Викладіть картоплю на деко і випікайте протягом 10-12 хвилин. Потім вийміть деко і переверніть картоплю, випікайте ще 10 хвилин або до готовності.
Печена картопля з пармезаном
Необхідні інгредієнти:
- 600 г картоплі, нарізаної вздовж або великими кубиками
- 4-5 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. паприки (солодкої або копченої)
- 1/2 ч. л. часникового порошку
- 1/2 ч. л. цибулевого порошку
- 1/2 ч. л. чорного перцю
- приблизно 60 г тертого пармезану
- 4-5 гілочок свіжої петрушки
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- У мисці змішайте картоплю, олію та спеції. Добре перемішайте.
- Випікайте приблизно 30 хвилин.
- Обережно переверніть картоплю та посипте тертим пармезаном.
- Допечіть ще 10 хвилин або до готовності. Подавайте, прикрасивши нарізаною петрушкою.
Товчена картопля з часниковим маслом
Необхідні інгредієнти:
- 10 середніх картоплин
- 2 ст. л. + 3/4 ч. л. солі
- приблизно 100 г масла
- 4 зубчики часнику
- 2 ст. л. свіжої петрушки
- 1/2 ч. л. чорного перцю
Спосіб приготування:
- Залийте картоплю водою в каструлі, щоб вона покрила картоплю, і додайте 2 ст. л. солі.
- Варіть до готовності, потім злийте воду та відставте.
- Розігрійте духовку до 250 градусів.
- Розтопіть масло в невеликій каструлі, додайте подрібнений часник, сіль, перець та петрушку.
- Полийте картоплю маслом та перемішайте.
- Викладіть картоплю на деко, розімніть її дном склянки. При необхідності додайте ще солі, спецій або часникової суміші.
- Запікайте 10-15 хвилин, доки не утвориться хрустка скоринка.
- Рекомендується подавати страву гарячою.