3 смачні та легкі гарніри з картоплі

3 смачні та легкі гарніри з картоплі

Картопля є ідеальним гарніром до майже будь-якої страви. Тому сайт NexPress зібрав для вас 3 легкі та смачні рецепти гарніру з картоплі. Ознайомтесь із ними.

Печена картопля з діжонською гірчицею

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 3-4 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 градусів і підготуйте деко з папером для випічки.
  2. Наріжте картоплю великими кубиками та змішайте з усіма іншими інгредієнтами у мисці.
  3. Викладіть картоплю на деко і випікайте протягом 10-12 хвилин. Потім вийміть деко і переверніть картоплю, випікайте ще 10 хвилин або до готовності.

Печена картопля з пармезаном

Необхідні інгредієнти:

  • 600 г картоплі, нарізаної вздовж або великими кубиками
  • 4-5 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. паприки (солодкої або копченої)
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • 1/2 ч. л. цибулевого порошку
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • приблизно 60 г тертого пармезану
  • 4-5 гілочок свіжої петрушки

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. У мисці змішайте картоплю, олію та спеції. Добре перемішайте.
  3. Випікайте приблизно 30 хвилин.
  4. Обережно переверніть картоплю та посипте тертим пармезаном.
  5. Допечіть ще 10 хвилин або до готовності. Подавайте, прикрасивши нарізаною петрушкою.

Товчена картопля з часниковим маслом

Необхідні інгредієнти:

  • 10 середніх картоплин
  • 2 ст. л. + 3/4 ч. л. солі
  • приблизно 100 г масла
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. л. свіжої петрушки
  • 1/2 ч. л. чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Залийте картоплю водою в каструлі, щоб вона покрила картоплю, і додайте 2 ст. л. солі.
  2. Варіть до готовності, потім злийте воду та відставте.
  3. Розігрійте духовку до 250 градусів.
  4. Розтопіть масло в невеликій каструлі, додайте подрібнений часник, сіль, перець та петрушку.
  5. Полийте картоплю маслом та перемішайте.
  6. Викладіть картоплю на деко, розімніть її дном склянки. При необхідності додайте ще солі, спецій або часникової суміші.
  7. Запікайте 10-15 хвилин, доки не утвориться хрустка скоринка.
  8. Рекомендується подавати страву гарячою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *