Під час свят, днів народження чи іменин, або просто у вихідні дні, не виключено, що вас відвідають гості на післяобідню каву і приємні розмови, пише NexPress. Здивуйте їх вишуканим десертом або смачними закусками. Ось 4 швидкі рецепти для післяобідніх гостей.
1. Смачний чізкейк без випікання — для гостей з попередженням
З цим чізкейком ви точно здобудете увагу своїх гостей, навіть тих, хто не дуже любить десерти.
Необхідні інгредієнти: 1 упаковка какаових чайних печива, 100 г масла, 2-3 ст. л. подрібнених горіхів, 400 г сметани, 250 г маскарпоне, 125 г вершкового сиру, 3 ст. л. цукрової пудри, 3-4 краплі лимонного соку, фрукти для прикраси за бажанням, можна також використовувати варення.
Приготування:
- Подрібніть печиво за допомогою блендера (або в мішку за допомогою качалки).
- Змішайте з розтопленим маслом і горіхами, викладіть «корж» у форму діаметром 24 см.
- Змішайте сметану, маскарпоне, вершковий сир, цукор і лимонний сік, збийте до однорідної маси. Можна додати дрібно нарізані полуниці.
- Покрийте корж кремом і залиште на 20 хвилин у холодильнику.
- Після цього покрийте варенням за бажанням і поверніть у холодильник на 4-5 годин.
2. Швидкі мафіни з малиною для післяобідньої кави
Мафіни — чудове рішення для прийому гостей на післяобідню каву, вони є відмінною альтернативою тортам і зручні у споживанні.
Необхідні інгредієнти: 1 склянка малини, 1 яйце, 220 г борошна, 125 г цукру, 80 мл олії, 100 мл молока, 1 розпушувач, 1/2 ч. л. кориці, 2 ст. л. білого або коричневого цукру для посипки, ванілін.
Приготування:
- Змішайте в мисці сухі інгредієнти.
- В окремому посуді змішайте яйце, олію і молоко. Додайте ванілін.
- Влийте рідку суміш у сухі інгредієнти, перемішайте.
- Додайте малину.
- Викладіть тісто у форми для мафінів, заповнивши на 2/3.
- Посипте цукром і випікайте 30 хвилин при 185 градусах.
3. Солодкий десерт з витяжного тіста — оригінальний сюрприз
Недоліком цього десерту є те, що він потребує трохи більше терпіння та точності, але результат вартий зусиль.
Необхідні інгредієнти: листкове тісто, 70 г масла для змазування. Для крему: 300 г сметани, 100 г йогурту, 4-5 ст. л. варення з чорниці або готовий крем, збитий зі сметаною, для прикраси сезонні фрукти.
Приготування:
- Візьміть 2 листи тіста, змастіть маслом. Наріжте квадрати зі сторонами приблизно 30 см.
- Складіть квадрати один на одного у формі зірки, утворюючи кошики в формах для мафінів.
- Випікайте 10 хвилин при 140 градусах, стежте, щоб не пересушити.
- Для крему змішайте сметану, йогурт і варення. Наповніть кошики кремом і прикрасьте фруктами.
4. Солоні мафіни з листкового тіста — ідеальний перекус
Не всі гості люблять солодке, тому підготуйте також щось солоне.
Необхідні інгредієнти: 500 г листкового тіста, 3 яйця, 250 г сиру, 100 г шинки (за бажанням).
Приготування:
- Розріжте тісто на 12 квадратів, щоб покрити форми для мафінів, змащені маслом.
- Покладіть тісто у форми, формуючи кошики.
- Наповніть сумішшю з яєць, сиру і шинки.
- Накрийте краї тіста і наколіть вилкою.
- Випікайте 20 хвилин при 190 градусах.
Спробуйте ці прості рецепти, щоб зробити прийом гостей приємним і смачним!
Рекомендуємо також почитати як приготувати самостійно хумус.